duminică, 1 februarie 2015

Macul de gradina

Nu de mult timp am auzit de acest mac de gradina si vazandu-l mi-a si placut tare mult,cunoscut era si este macul de camp.Care prin frumusetea lui iesea de fiecare data in evidenta,cu un rosu aprins si nu foarte inalt de cca 30-60 cm si cu florile simple.

Plante cu soiuri anuale si vivace.Denumirea stiintifica Papaver somniferum  o planta cu miros neplacut care are tulpina inalta de 30 cm care poate ajunge pana la 1,20m,rigida ,rar ramificata.
Florile sunt simple ,dar cu un colorit foarte frumos incepand de la alb pana la culori inchise care  au intre 4-6 petale  aproximativ rotunde.

Macul prefera umbra si se insamanteaza la o adancime de 1 cm incepand cu luna martie pana in iulie.Va inflori in anul urmator.
Recoltarea semintelor de mac se face atunci cand planta ajunge la maturitate si cand tulpina si semintele macului s-au ingalbenit.

Am aflat ca semintele de mac prezinta proprietati calmante, emoliante,hipnotice,narcotice sedative etc...Sunt folosite in medicina pentru diferite remedii naturale cum ar fi:astm,cancer,raceala,colici, insomnie ,grata,otita si alte remedii...

Voi aveti mac de gradina?ce culori?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu